Verantwoord afvallen: hoe het moet

By oktober 4, 2014 Nieuws No Comments

Als je op een gezonde manier gewicht wilt verliezen, hoef je alleen maar het volgende te onthouden: ga meer sporten en minder en gezonder eten. Op internet en in tijdschriften verschijnen echter zo vaak nieuwe diëten en andere afvaltrucs, dat je soms niet meer weet wat nou wel en wat nou niet werkt. Lees hier meer over twee manieren van verantwoord afvallen die in ieder geval wel werken.

Smoothies

Wanneer je een willekeurig boekhandel of warenhuis binnenstapt word je vaak meteen geconfronteerd met de ‘Boeken Top 10’ waar altijd minstens 1 smoothiereceptenboek in staat. Sociale media, met name Instagram, stroomt ook over van de stilistische foto’s van gekleurde drankjes. Smoothies zijn hip en terecht want deze maaltijdvervangers zitten vaak, mits je ze goed maakt, vol met eiwitten, vitaminen en mineralen. Zeker geschikt voor een eiwitdieet.

Tweetal erg gezonde drankjes
Waarom de moeite doen om smoothies te maken terwijl je ook gewoon op een normale manier groenten en fruit kan eten? Dat is een goede vraag, je hebt natuurlijk niet voor niets tanden. Het grote voordeel van smoothies is dat het veel tijd bespaard, het duurt slechts een paar minuten om wat groenten en fruit in de blender te stoppen en vooral als je ’s morgens niet veel tijd hebt, is dat een groot voordeel. Verder is het gunstig dat je rauwe groenten (wat gezonder is dan gekookte of gebakken groenten) in jouw smoothie kan verwerken zonder dat je het gevoel hebt dat je gras zit te kauwen.

Het is natuurlijk moeilijk om zomaar van de ene op de andere dag alleen maar smoothies te nemen, begin daarom rustig aan. Vervang eerst jouw ontbijt met een smoothie en bouw het langzaam uit zodat ook jouw darmen aan deze verandering gewend raken.

Rauw eten

Zoals al eerder gezegd, zijn rauwe groenten gezonder dan gebakken en gekookte groenten. Je kunt er dus ook voor kiezen om voortaan alleen nog maar rauw te eten. Deze dieettrend bestaat al een aantal jaar maar heeft sinds vorig jaar steeds meer aan populariteit gewonnen in Nederland. De basis van een rauwvoedseldieet is simpel: je eten mag maximaal tot 50 graden Celsius verwarmd worden. Je eet bij een rauwdieet dus vooral salades, smoothies en gazpacho’s, maar je mag ook zelf aan de slag met de droogoven om groentenchips en crackers te maken. Vlees is uit den boze; het rauw eten dieet is dus uiterst geschikt voor vegetariërs en veganisten. Je zult van dit dieet niet alleen maar afvallen, maar je krijgt ook heel veel meer energie.

Extreem vegetarisch dieet

Leave a Reply