Mooi slank door CrossFit trainingen

By juli 12, 2015 Nieuws No Comments

De meest mensen willen wel een slank lichaam, als je kijkt naar de gemiddelde CrossFit atleet zullen vele mensen hier jaloers op zijn. Deze atleten zijn gespierd, slank, afgetraind, droog, hebben een duidelijke sixpack en zien er niet te bulky uit zoals een bodybuilder, kortom een droomlichaam voor vele mensen.

CrossFit workouts om af te slanken

CrossFit workouts zijn vaak kort en erg intensief, vandaar dat ze ook super geschikt zijn om slank te worden. Zo wordt er binnen een kort aantal minuten het volledige lichaam getraind. In tegenstelling tot de manier waarop er in de sportschol getraind wordt waarbij je elke dag een ander lichaamsdeel traint.

Ook zijn CrossFit workouts super functioneel waardoor je er meer aan hebt dan dat je alleen afvalt en spieren opbouwt. Zo bouw je functionele kracht op die je in het dagelijks leven van pas komt bij het uitvoeren van dagelijkse dingen. Denk maar eens aan een oefening als de farmer walk, waar je loopt met gewichten in je handen of de squat (kniebuiging) waardoor je goed leert buigen door je knieƫn. Ook de deadlift is erg functioneel omdat je leert op een goede manier iets zwaars op te pakken van de grond.

Wat voor oefeningen worden er gedaan in een CrossFit workout (workout of the day)

Binnen CrossFit worden er vele verschillende soorten oefeningen gedaan, deze oefeningen zijn afkomstig uit het gymnastiek, turnen, olympisch gewichtheffen, powerlifting, strongman en bodybuilding. Er wordt binnen CrossFit gebruik gemaakt van dumbbels, barbells, gymnastiek ringen, sterkste man materiaal zoals een traktorband en een boomstam. Ook wordt er gebruik gemaakt van kettelbells, touwen om in te klimmen, optrekstangen en ga zo maar door. Hiernaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van het eigen lichaam zonder materiaal. Denk aan opdrukken, burpees en air squats. Er zijn dus super veel CrossFit oefeningen waardoor je er nooit op uitgekeken raakt.

Leave a Reply